پاورپوینت فیزیک الکترونیک


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل فشرده
2120
4 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پاورپوینت فیزیک الکترونیک دارای ۳۲ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در PowerPoint می باشد و آماده ارائه یا چاپ است

شما با استفاده ازاین پاورپوینت میتوانید یک ارائه بسیارعالی و با شکوهی داشته باشید و همه حاضرین با اشتیاق به مطالب شما گوش خواهند داد.

لطفا نگران مطالب داخل پاورپوینت نباشید، مطالب داخل اسلاید ها بسیار ساده و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت فیزیک الکترونیک،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از مطالب داخلی اسلاید ها

پاورپوینت فیزیک الکترونیک

اسلاید ۴: طبقه بندی جامدات بر اساس آرایش اتمی براساس آرایش اتمی جامدات به سه نوع بلوری(crystalline)، نیمه بلوری(polycrystalline)، و بی شکل (amorphous)تقسیم میشوند.اتمهای تشکیل دهنده جامدات تک بلوری مانند نیمه رساناها و فلزات دارای آرایش تناوبی می باشند، بدین معنا که آرایش خاصی از اتمها در تمام جامد تکرار شده و با مشخص شدن تناوب اصلی ساختار بلوری در یک سری نقاط معادل شکلی یکسان دارد.جامدات بی شکل مانند دی اکسید سیلیسیم (SiO2) فاقد ساختار تناوبی هستند.جامدات چند بلوری یا نیمه بلوری مانند polysilicon از تعداد زیادی ناحیه کوچک تک بلوری تشکیل یافته اند.نیمه رساناهای مورد استفاده در قطعات الکترونیکی انحراف ناچیزی از حالت تناوب دارند که ناشی از افزودن اتمهای ناخالصی (مانند فسفر و بور) به منظور کنترل خواص الکتریکی نیمه رسانا می باشد. بی شکل نیمه بلوری (چند کریستالی)بلوری

اسلاید ۵: شبکه بلوریبلور ماده جامدی است که در آن موقعیت اتمها دقیقا تناوبی باشد. برای ساختار دو بعدی زیر اتمهای A ، B و C معادل هستند، زیرا برای یک ناظر در هریک از این سه موضع اتمی، بلور کاملا یکسان به نظر میرسد.بعبارت دیگر بلور تقارن انتقالی یا (translational symmetry) دارد. یعنی اگر بلور بوسیله برداری که هریک از دو اتم (برای مثال T) را به یکدیگر متصل میکند انتقال یابد ظاهر ساختار حاصل دقیقا با ظاهر بلور پیش از انتقال یکسان خواهد بود.

اسلاید ۶: شبکه های بلوری(Crystal Lattices)آرایش متناوب اتمی در یک بلور شبکه یا Lattice نامیده میشود.خواص تناوبی شبکه بلوری نه تنها تعیین کننده خواص مکانیکی بلوراست بلکه، بدلیل وابستگی انرژی مجاز الکترونهای شرکت کننده در فرآیند رسانش به خواص تناوبی، خواص الکتریکی بلور را نیز مشخص میسازد.شبکه دارای حجمی موسوم به سلول یکه است که نماینده تمام شبکه بوده و بصورت منظم درون بلور تکرار میشود. با استفاده از سلول یکه میتوان کل بلور را تحلیل کرد. برای مثال سلول یکه را میتوان برای تعیین نزدیکترین فاصله بین اتمهای مجاور، چگالی اتمی شبکه (تعداد اتمهای موجود در واحد حجم سلول یکه)، و کسری از حجم سلول یکه که توسط اتمها اشغال شده است، بکار برد.در ساده ترین شبکه های سه بعدی سلول یکه یک حجم مکعبی است. بعد a برای یک سلول یکه مکعبی ثابت شبکه نامیده میشود. ساختار مکعبی ساده، simple cubic (به اختصار sc) دارای یک اتم در هر گوشه از سلول یکه است. بنابراین، سلول یکه شامل یک اتم (۸×۱/۸) میباشد.

اسلاید ۷: ساختار مکعبی سادهتعداد اتمهای موجود در سلول یکه برابر با یک می باشد.

اسلاید ۸: شبکه های بلوری( ادامه)برای شبکه sc فاصله بین اتمهای همسایه برابر با ثابت شبکه یا a میباشد. بنابراین چگالی اتمی این شبکه برابر با ۱/a3 میباشد. میتوان بیشترین کسر قابل اشغال از حجم شبکه توسط اتمها را با تقریب اتمها به صورت کره های سخت محاسبه کرد. شعاع این کره ها برای مقدار بیشینه این کسر برابر با نصف فاصله بین نزدیکترین اتمهای همسایه است. در این حالت اتمها تا حد ممکن متراکم میشوند، بطوریکه فضای بین لبه های بیرونی نزدیکترین همسایه ها صفر خواهد بود. بنابراین مقدار این کسر برای شبکهsc برابر است با = =۰.۵۲حجم سلول یکه/(حجم هر کره X تعداد کره ها) شبکه مکعبی با وجه مرکزدار، face-centered cubic (به اختصار fcc) دارای اتمهایی در هریک ازهشت گوشه و در مرکز شش وجه است. بنابراین، سلول یکه شامل چهار اتم میباشد (۸×۱/۸+۶X1/2). در این شبکه فاصله بین نزدیکترین اتمهای همسایه برابربا یا است. بنابراین بیشترین کسر قابل اشغال از حجم شبکه توسط اتمها برابر با یا ۷۴% می باشد. شبکه مکعبی بدنه مرکزدار، bcc، دارای اتمهایی در هر یک از هشت گوشه و یک اتم اضافی در مرکز مکعب است. بنابراین، سلول یکه شامل دو اتم میباشد (۸×۱/۸+۱). بهمین ترتیب میتوان نشان داد که بیشترین کسر قابل اشغال از حجم شبکه bcc توسط اتمها ۶۸% است.

اسلاید ۹: شبکه های مکعبی بدنه مرکزدار و وجه مرکزدار

اسلاید ۱۰: شبکه های بلوری الماسیساختار شبکه پایه اغلب نیمه رساناهای مهم شبکه الماسی است که مشخصه نیمه رساناهای تک عنصری، Si و Ge، می باشد. بسیاری از نیمه رساناهای مرکب نیز شبکه الماسی دارند که در آن اتمها بصورت یک در میان متفاوت هستند که دراینصورت شبکه الماسی را شبکه سولفید روی (ZnS) یا زینک بلند (Zincblende) مینامند. شبکه سولفید روی نمونه ترکیبهای III-V است.شبکه الماسی را میتوان به شکل یک ساختار fcc در نظر گرفت که یک اتم اضافی در فاصله از هر یک از اتمهای تشکیل دهنده fcc دارد، در جاییکه a برابر با ثابت شبکه است.این فاصله برابر یک چهارم قطر بدنه ای مکعب است.

اسلاید ۱۱: ساختار شبکه بلوری الماسیDiomond Lattice Structure

اسلاید ۱۲: شبکه بلوری الماسی: سیلیسیمشبکه الماسی Si همانند شبکه fcc دارای اتمهایی در هریک ازهشت گوشه و در مرکز شش وجه است. بعلاوه این شبکه دارای ۴ اتم در داخل حجم مکعبی است که در فاصله ای بطول یک چهارم قطر بدنه ای مکعب از هر یک از اتمهای fcc قرار دارند. مثال: اگرثابت شبکه Si 5.43×10-8cm باشد، چگالی اتمی، چگالی، و بیشترین کسر قابل اشغال از حجم شبکه توسط اتمها را برای Si محاسبه کنید. نتیجه کلی: قرار گرفتن اتمهای بلور در

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.