پاورپوینت عوامل ضعف و تقویت اراده


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل فشرده
2120
1 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پاورپوینت عوامل ضعف و تقویت اراده دارای ۶۲ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در PowerPoint می باشد و آماده ارائه یا چاپ است

شما با استفاده ازاین پاورپوینت میتوانید یک ارائه بسیارعالی و با شکوهی داشته باشید و همه حاضرین با اشتیاق به مطالب شما گوش خواهند داد.

لطفا نگران مطالب داخل پاورپوینت نباشید، مطالب داخل اسلاید ها بسیار ساده و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت عوامل ضعف و تقویت اراده،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پاورپوینت عوامل ضعف و تقویت اراده :

پاورپوینت عوامل ضعف و تقویت اراده

کلیدواژه: اراده، تقویت اراده، ضعف اراده.

پرسش: من اراده ضعیفی دارم و کار را نمی‌توانم تا آخر انجام بدهم، چه کنم؟

پاسخ:

فهرست مندرجات

۱ – مقدمه بحث
۲ – تعریف اراده
۳ – نشانه‌های ضعف اراده
۴ – عوامل ضعف اراده
۴.۱ – اشتغال زیاد به بازی و سرگرمی
۴.۲ – گوش دادن زیاد به موسیقی
۴.۳ – پیروی از تمایلات نفسانی (هوای نفس)
۴.۴ – پیروی از غریزه جنسی
۴.۵ – پرخوابی و پرخوری
۴.۶ – پرگویی و زیاد ماندن در جلسات دوستانه
۴.۷ – بی‌کاری و تنبلی
۵ – عوامل تقویت اراده
۵.۱ – عبادت و معنویت
۵.۲ – تفکر و شناخت
۵.۳ – روشنی و اهمیت هدف
۵.۴ – تلقین و تصورات شخصی
۵.۵ – تمرین عملی تقویت اراده
۶ – راه‌کارهای عملی تقویت اراده
۶.۱ – لیست کردن تمام رفتارها
۶.۲ – تقسیم‌بندی رفتارها
۶.۳ – مرتب کردن تمام رفتارها
۶.۴ – مشخص کردن یک رفتار برای تمرین
۶.۵ – استفاده از عوامل تقویت اراده
۶.۶ – ترمیم کردن شکست در برنامه
۶.۷ – فکر نکردن به تمام کارها
۶.۸ – ارزیابی کارکرد خود
۶.۹ – وجود انعطاف در برنامه
۶.۱۰ – اضافه کردن عمل جدید
۶.۱۱ – زیاد نکردن تعداد کارها
۶.۱۲ – استفاده از عوامل تقویت‌کننده
۶.۱۳ – سست نشدن اراده
۶.۱۴ – لذت موفقیت را جانشین لذت‌های دیگر کردن
۶.۱۵ – افزایش حجم کارها پس از ده روز
۶.۱۶ – ادامه دادن به تمرینات
۶.۱۶.۱ – بیان یک روایت
۷ – پانویس
۸ – منبع

مقدمه بحث

از اسرار موفقیت بزرگان تاریخ‌ساز، داشتن اراده قوی می‌باشد. مردان بزرگ چنان اراده‌های آهنین داشته‌اند که بر کوهی از مشکلات و موانع زندگی خود و حتی دیگران غلبه کرده‌اند و خورشید توانایی و استعداد خود را در سرزمین وجود خویش و دیگران تابانده‌اند. بنابراین تنها راه موفقیت و رسیدن به اهداف بزرگ داشتن، اراده محکم و قوی است. هیچ شخصیتی تا حالا با بی‌حالی، سستی و بی‌ارادگی به جایی نرسیده است. پس اگر شما هم می‌خواهید سری در میان سرها داشته باشید، راه‌حل‌های زیر را با جدیت عملی سازید.

تعریف اراده

اراده نیروی درونی وابسته به عقل است که انسان می‌تواند با استفاده از آن خودش را از تحت تأثیر نیروهای ناخواسته بیرونی خارج سازد. هرچه این نیرو در انسان قوی‌تر باشد، اختیار انسان و مالکیت بر خویشتن هم بیش‌تر می‌شود. به تعبیر دیگر، اراده، نیروی اجرایی عقل می‌باشد.

عقل تنها خوبی و بدی و خیر و صلاح را درک می‌کند و این اراده است که در عالم واقع و خارج بر طبق این احکام عمل می‌کند.
هرچند نخستین نظریات روان‌شناسی در باب انگیزش روی مسئله اراده تأکید داشتند، زیرا انگیزه و اراده، هر دو انسان را به سوی عمل سوق می‌دهند؛ اما به تدریج نظریات جدید راه خود را از مفهوم اراده تفکیک کردند؛ زیرا انگیزش حالتی در انسان است که میل و علاقه در آن نهفته است؛ اما اراده نیروی برتر از انگیزه است؛ زیرا حتی زمانی که فرد به چیزی تمایل ندارد، باز هم به کمک اراده خود می‌تواند آن را انجام دهد.

نشانه‌های ضعف اراده

افرادی که کمبود و ضعف اراده دارند، چنین ویژگی‌هایی دارند:
۱. قدرت تصمیم‌گیری ندارند؛
۲. در فکر خود پروژه زیاد دارند؛
۳. کارهای خود را زیاد به تأخیر می‌اندازند؛
۴. تضاد فکری و علمی دارند؛
۵. زود عصبانی می‌شوند و صبر و حوصله ندارند.

عوامل ضعف اراده

در باب اراده عواملی وجود دارند که باعث ضعف اراده می‌گردند. به نظر می‌رسد کسی که می‌خواهد اراده قوی داشته باشد، نخست باید از این عوامل دوری گزیند. در غیر این صورت هرچه اراده خود را با تمرین تقویت کند، عوامل ضعف اراده، آن‌ها را به باد فنا می‌دهند:

اشتغال زیاد به بازی و سرگرمی

بازی برای کودکان امر ضروری است و برای رشد آن‌ها لازم است. برای افراد بزرگ‌سال نیز در حد تفریح و رفع خستگی مفید است؛ اما بازی زیاد اراده را ضعیف می‌کند. بنابراین کسی که هر روز چندین ساعت با تلفن همراه، یا رایانه مشغول بازی است، نباید توقع داشت که او اراده قوی داشته باشد.

گوش دادن زیاد به موسیقی

هرچند روان‌شناسان برای برخی افراد افسرده موسیقی را توصیه می‌کنند، اما باید توجه داشت که منظور از آن هر نوع موسیقی نیست؛ لذا کسانی که گوشی تلفن همراه، رایانه، ضبط صوت خودرو آن‌ها مدام موسیقی پخش می‌کنند، دچار حالت‌های از تغییرات روانی می‌گردند که از اراده چیزی برای آنان باقی نمی‌ماند؛ البته منظور از اراده، اراده بر کار خیر و و دعا و درس و عبادت است؛ اما برای خرید سی‌دی‌های موسیقی و مانند آن‌ها اراده زیاد دارند.
امام خمینی (رحمه‌الله‌علیه) نیز در کتاب شرح چهل حدیث، موسیقی را یکی از عوامل تضعیف اراده برشمرده‌اند.

پیروی از تمایلات نفسانی (هوای نفس)

پیروی از هوای نفس، یعنی انجام کارهای بیهوده به منظور لذت بردن. اگر از او سؤال کنی چرا این کار را انجام دادی، می‌گوید چون خوشم می‌آمد و لذت می‌بردم پس انجامش دادم. کسانی که بدون هیچ کاری ساعت‌ها در کوچه و خیابان پرسه می‌زنند، افرادی که ساعت‌ها بدون ناخواسته و بدون برنامه‌ریزی خاص جلوی تلویزیون میخکوب می‌شوند، اشخاصی که ساعت‌ها بدون هدفی خاص در سایت‌ها در گشت و گذارند، در واقع خود را سرگرم نمی‌کنند، بلکه تیشه به ریشه اراده خود می‌زنند.

پیروی از غریزه جنسی

هرچند پیروی از غریزه جنسی نیز نوعی پیروی از هوای نفس است، اما به دلیل اهمیت آن، جداگانه ذکر می‌گردد.
پیروی از غریزه جنسی به دو نوع حلال و حرام تقسیم می‌شود. پیروی از غریزه جنسی حرام طیف وسیعی از رفتارها را شامل می‌شود؛ مانند نگاه کردن با نامحرم در کوچه و خیابان (چشم‌چرانی)، مشاهده تصاویر مبتذل در اینترنت، دیدن فیلم‌ها و تصاویر مبتذل، حتی گاهی مجالست زیاد با جنس مخالف نیز اراده را تضعیف می‌کند، بدون این‌که گناهی در میان باشد. بنابراین حتی زمان زیادی را در کنار همسر به سر بردن و با او گفت‌وگو کردن نیز اراده را ضعیف می‌کند؛ اما مقدار معمول و معقول آن برای تحکیم خانواده لازم و ضروری است.

پرخوابی و پرخوری

خواب زیاد نیز اراده را ضعیف می‌کند. زمانی که فرد چند ساعت در اول روز می‌خوابد، پس از بیدار شدن دیگر نه اراده قوی برای او باقی می‌ماند و نه حال و حوصله انجام کار. هم‌چنین کسی که سر سفره نمی‌تواند به‌راحتی دست از غذا بکشد، در‌عین‌حال که فعلا اراده او ضعیف است. با خوردن زیاد و بی‌حال شدن، اراده‌اش از قبل هم ضعیف‌تر می‌شود.

پرگویی و زیاد ماندن در جلسات دوستانه

زیاد صحبت کردن در جمع، دل را ملول و اراده را سست می‌کند. بنابراین کسانی که در جلسات دوستانه شرکت می‌کنند و ساعت‌ها با هم‌دیگر در‌باره مسائل غیر ضروری حرف می‌زنند، پس از اتمام جلسات، بی‌ارادگی، سستی و ملال در آن‌ها مشهود است؛ اما بودن مقدار کم در جلسات دوستانه برای تجدید قوا و بهبود روحیه مفید است.همچنین افرادی که ساعت با تلفن حرف می‌زنند، اراده ضعیفی دارند و با این کار، اراده آن‌ها ضعیف‌تر می‌گردد.

بی‌کاری و تنبلی

کسی که کار ندارد، در واقع حال هم ندارد؛ پس اراده هم ندارد. بنابراین توصیه شده است که افراد نباید وقت‌هایی را سپری کنند که هیچ کار عقلایی نداشته باشند. حتی اگر شغل و حرفه‌ای خاص ندارد، دست‌کم دنبال کار بگردد یا با خواندن کتاب، کمک به دیگران، دعا و مناجات ، رفتن به زیارت و مانند آن وقت خود را پر کند. تنبلی در مورد کسانی به کار می‌رود که کار زیاد دارند؛ اما حوصله انجام آن‌ها را ندارند. این افراد هرچه از انجام کار بیش‌تر اجتناب کنند، اراده آن‌ها ضعیف‌تر می‌شوند؛ اما اگر تقبل زحمت فرموده و برخی کارهای خود را انجام دهند، تا حدودی اراده آن‌ها تقویت می‌گردد.

عوامل تقویت اراده

همان‌طور که عواملی اراده را ضعیف می‌کرد، عواملی نیز وجود دارند که سبب تقویت اراده می‌شوند:

عبادت و معنویت

عبادت و معنویت اولین و مهم‌ترین راه تقویت اراده است. زمانی که فرد نماز می‌خواند، ذکر خدا می‌گوید، قرآن می‌خواند، دعا می‌خواند، در مراسم دعاهای جمعی شرکت می‌کند، یک گام بزرگ در جهت تقویت اراده برداشته است. بنابراین هرچه ارتباط معنوی با خدا بیش‌تر گردد، اراده فرد قوی‌تر می‌گردد. دلیل مسئله کاملا روشن است.زیرا عبادت و معنویت هواوهوس را از بین می‌برد. هواوهوس بزرگ‌ترین دشمن اراده انسان است. به همین دلیل زمانی که فرد یک نماز با حال می‌خواند، بعد از نماز هر کار مهمی را که اراده کند، می‌تواند انجام دهد.

تفکر و شناخت

هرچه عقل انسان قوی‌تر باشد، اراده انسان هم قوی‌تر می‌شود. صاحب‌نظران یکی از راه‌های تقویت عقل را تفکر می‌دانند. مهم‌ترین عاملی که اراده بر آن استوار است، شناخت و آگاهی است. فعل ارادی هم عملی است که علم در تحقق آن نقش و دخالت دارد؛ البته آن بخش از اعمالی که برای انجام دادن به تفکر نیازمند باشد؛
برخلاف عادات و ملکات که نیازمند به تفکر نیستند. با توجه به این تعریف، برای این‌که انسان عملی انجام دهد، باید نسبت به آن، شناخت داشته باشد که پس از علم و آگاهی (شناخت) انگیزه به وجود می‌آید و شور و شوق منجر به انجام عمل می‌شود.
شناخت هدف و آگاه بودن از این‌که می‌خواهیم چه کاری را انجام دهیم، خود باعث جرقه‌ای می‌شود برای میل به انجام دادن. به دلیل این‌که هر عمل اختیاری از نوعی گرایش درونی و میل نشئت می‌گیرد و در زندگی بسیار تجربه شده است که هرچه عمل شناخته‌شده‌تر و دلخواه‌تر باشد، اراده و حرکت هم نسبت به آن بیش‌تر است (میل ـ میل شدید ـ اراده و حرکت).
در این‌جا این سؤال جای طرح دارد که چه کار کنیم میل و علاقه‌مان افزایش یابد؟ در پاسخ باید به نقش «بالا بردن سطح آگاهی» اشاره نمود. هرچه انسان به خود، شغل و وظایف فردی و اجتما

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.